Hall medias valvaka är ett samarbete mellan Hall Medias fyra nyhetssajter i Skaraborg. Du som läsare av Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning eller Falköpings Tidning hittar under valkvällen livesändningen på din sajt.

– Bästa sättet att bevaka ett val är en livesändning. Det är något som vi vill ge vår publik och vi ville hålla det så lokalt som möjligt, säger Patricia Svensson, Hall medias onlinechef.

Reportrarna Anna Kuylenstierna och Olof Darius leder valvakan från studion i Skövde. Sändningen kommer att innehålla studiointervjuer med experter, politiker och andra gäster, liverapporter från vallokaler och partivalvakor ute i kommunerna. Allt eftersom kvällen fortgår, och i den mån resultat blir klara, kommer vi under kvällen att rapportera om valresultat för kommunerna Skövde, Falköping, Tidaholm, Skara, Vara och Götene, samt Västra Götalandsregionen.

– Det ska bli jättekul och jag är oerhört förväntansfull. Vi har aldrig haft en valbevakning på den här nivån tidigare, säger Olof Darius.

Dessutom kommer du att få återkommande uppdateringar om det senaste som händer i sociala medier i samband med valet från vår sociala medier-panel bestående av Hall medias Joel Jonsson och Hanna Källqvist. Om du vill komma i kontakt med dem för att ställa frågor eller komma med synpunkter eller kommentarer under kvällen kan du använda hashtaggen #hallmediaval i sociala medier.

Fem timmar

Parallellt med sändningen från Skaraborg pågår en lika lång sändning i Småland. Läsare av Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten eller Tranås Tidning kan följa sitt lokala val via sändningen på sajterna.

De fem timmar långa livesändningarna började diskuteras redan i våras med tidningarnas nyhetschefer. Valsändningarna är något alldeles extra som kräver en stor mängd teknik och detaljerad planering.

Förhoppningen är att få med valresultat från alla kommuner och kanske en del från regionvalet som räknas allra sist.

– Detta är ett roligt sätt att arbeta men det är också ett eldprov. Klarar vi detta så klarar vi det mesta, säger Patricia Svensson.