Markaryd kommer till spel med ett så gott som skadefritt, sjukdomsfritt och avstängningsfritt lag till drabbningen mot Delary/Pjätteryd.

Men det är ett Markaryd som har blandat och gett i de inledande omgångarna på serien.

– Spelmässigt har det inte sett så tokigt ut, men vi kan göra det bättre försvarsmässigt i våra förlustmatcher, säger Markaryds tränare Lasse Jacobsson.

Underlaget har också gäckat Markaryd en del.

– Om man tränar på konstgräs hela försäsongen där bollen inte studsar fel någon gång, då blir det annorlunda att spela på planer som ibland är mer av en åker än en plan, säger Jacobsson och fortsätter:

– Men att spela på Skärsjövallen gynnar oss. Det är en bra och stor plan där vi vågar ha ett bra passningsspel och större bollinnehav. Men ett stötte bollinnehav innebär också att man är mer sårbar åt andra hållet och det ska vi försöka förhindra genom att stå upp ordentligt.

Matchen mot Delary/Pjätteryd är en viktig match för Markaryd som bara har en poäng upp till förstaplatsen men med en match mer spelad.

– Vinner vi har vi ett bra utgångsläge att haka på topplagen. Förlorar vi kommer de andra lagen att krympa avståndet nedåt, säger Jacobsson.

Han tror på en tuff match lagen emellan.

– Delary/Pjätteryd har varit med i varje match och laget nu mot det vi mötte på försäsongen i en träningsmatch är inte alls samma. De fick visserligen en friplats till fyran men har visat att de hör hemma här, säger Jacobsson.

I Delary/Pjätteryd fattas Mandus Andersson inför matchen.

– Mandus drog på sig två gula kort i senaste matchen och är avstängd. Men där han skulle ha spelat fyller vi på med annat, säger Delary/Pjätteryds tränare Patrick Johansson.

Han är besviken efter senaste matchen mor Grimslöv/V. Torsås på hemmaplan, en match som slutade 3-1 till gästerna.

– Det kändes lite surt med poängtappet senast. Grimslöv är ett bra lag med många kvalitetspelare men där skulle vi ha haft poäng, säger Johansson och fortsätter:

– Vi har varit bra med i alla matcher hittills. Men när vi har chansat framåt har vi lämnat lite bakåt, även om vi aldrig har fallit ur någon match.

Lagets seger kom mot Anderstorp och det oavgjorda resultatet, 4-4, mot Gislaved.

– Två av lagen i toppen så nog kan vi allt, säger Johansson.

Det är första gången som Delary/Pjätteryd är uppe och provar på division 4-spel.

– Det är bra stämning i truppen och vi blir lite bättre för varje match som går, säger Johansson.

Mötet med Markaryd blir speciellt på mer än ett sätt.

Johansson och Jacobsson har nämligen jobbat ihop på fotbollsplanen tidigare, Jacobsson som huvudtränare i Älmhult, Johansson som målvaktstränare i samma klubb.

– Jag känner Lasse väl och det ska bli kul att träffa honom på detta sätt, säger Johansson och fortsätter:

– Det är ett tippat topplag vi möter men spelar vi som vi har gjort innan och är rädd om bollen ska vi nog bjuda upp till kamp, säger Johansson som tror att Markaryd kommer att försöka sätta press direkt.