South Swedish Rally blev, som vanligt, en dramatisk tävling med både avåkningar och tekniska problem. Norrmännen Frank Tore Larsen och Torstein Eriksen vann samtliga sträckor utom SS10, där de körde punktering. De hade dock tillgång till obegränsat antal däck och körde inte enligt SM-reglementet. Jacob Jansson och Stefan Gustavsson från Kopparberg vann 4WD otrimmat och blev tvåa totalt före Thomas Thunström från Ludvika och Jörgen Lindahl från Alvesta. De missade andra platsen totalt på grun av en punktering på SS9.

– Vi låg tvåa så jag körde på säkerhet och väjde för en sten i spåret, men tyvärr slog det i bak och jag fick en punktering, konstaterade Thunström. – Vi är dock helnöjda med SM-segern och vi var dessutom snabbast på Powerstagen, berättade Lindahl efteråt.

Robin Sandberg från Ryd och Mathias Bengtsson från Eneryda körde in som fyra totalt och vann den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

– Vi hade litet slitna däck på slutet för en punktering på SS1 förstörde däcksstrategin. Vi är annars supernöjda med resultatet och det satt fint med en seger, konstaterade Sandberg.

Både Thomas Thunström och Robin Sandberg ligger tvåa i SM-tabellen efter tre av sex deltävlingar.

Bengt Johansson