Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill ha digitaliseringsstrategi

En kommunövergripande digitaliseringsstrategi fattas i Markaryds kommun. Det anser Socialdemokraterna som vill att kommunstyrelsen arbetar fram en sådan strategi.

Markaryds kommun

I en motion till kommunfullmäktige skriver Socialdemokraterna i Markaryds kommun, genom Joakim Pohlman (S), att medborgarnas krav på digitala tjänster blir allt större och ju mer bredbandsutbyggnaden går framåt och det mobila nätet tillåter mer data med högre hastighet.

Om bredband

Markaryds kommun har redan beslutat om ”Bredbandsutbyggnad Markaryds kommun” och i ett kapitel i denna så handlar det om bredbandsstrategin. Det handlar också om hur kommunen ska underlätta utbyggnaden av fiber, och det redogörs för de målsättningar som Markaryds kommun har på området.

Utbildnings- och kulturnämnden i Markaryd har beslutat om ”Digitaliseringsplan Förskola-Gymnasium 2018-2020”. Denna tar upp hur man ska jobba med digitaliseringen inom förskolan och skolan.

Pågår försök

Det saknas en kommunövergripande digitaliseringsstrategi, konstaterar Socialdemokraterna i sin fullmäktigemotion. Som det är nu så pågår det på olika håll inom den kommunala organisationen försök med olika digitala tjänster.

Socialdemokraterna vill att kommunstyrelsen tar ett samlat grepp över den digitala utvecklingen. Partiet yrkar därför på att kommunstyrelsen får i uppdrag att ta fram en digitaliseringsstrategi.