Lisebergs nya berg- och dalbana Valkyria ska stå klar 2018. Nu har bygget av stationsbyggnaden påbörjats på platsen där Kanonen tidigare stod.

Valkyria kommer att bli Europas längsta så kallade Dive Coaster, skriver Liseberg i ett pressmeddelande. Det innebär att banan störtar totalt 50 meter rakt ner och in i en tunnel under marken innan man kommer ut i ljuset igen – i maxfarten 105 kilometer i timmen. Banan blir 750 meter lång.

Nu lanserar Liseberg bilder på hur bansträckningen kommer att se ut. Bilderna och en video som kan ge en uppfattning av den nya banan kan du se här i artikeln.

Övriga attraktioner ska kunna köras som vanligt fram till sensommaren, uppger Liseberg. Därefter måste Slänggungan och Sagoslottet flyttas på för Valkyriabygget.

Vi har planerat de olika byggfaserna för att det ska bli minsta möjliga inverkan i parken men det går inte att undvika helt. Det tar tid att bygga en berg- och dalbana, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i pressmeddelandet.

Slänggungan ska få en ny placering 2018 och Liseberg har planer på att ersätta Sagoslottet med en liknande attration inom ett par år.

Premiären för Valkyria är alltså 2018, men redan till sommaren i år öppnar attraktionen Loke för den som vågar och vill testa något nytt. Loke öppnar där Spinrock tidigare stod och är en ny variant av samma typ av attraktion – fast högre och snabbare. Valkyria och Loke är del i nöjesparkens nya område ”Myter & legender” och precis som Balder får de nya attraktionerna i området fornnordiska namn.

Området har sitt ursprung i nordisk mytologi. Vi gör det på vårt eget sätt. Det ska vara en känsla för ökad kvalitet och mycket dramatiska inslag, har Andreas Andersen tidigare sagt till .