Yngsta klassen pojkar och flickor födda 2008 eller senare.

Här deltog fem ”hungriga” spelare som gjorde upp om platsen som den yngste klubbmästaren. Här fick alla möta alla, så att man fick så många matcher som möjligt. De spelade på tid och varje match varade en timme och alla verkade ha lika roligt vare sig man vann eller förlorade.

Efter sista matchen såg resultatlistan ut så här:

1. Alvin Sandgrehn

2. Axel Cronholm

3. Isak Palm

4. Noel Elvér

5. Ida Johansson

Nästa steg var juniorsingel, 2007 och yngre, åter en klass som var blandat med pojkar och flickor.

Klassen var uppdelad i två grupper, där först alla mötte alla och sen gick de två första vidare till semifinal. I gruppspelet spelades även här matcherna på tid.

I semifinalerna möttes:

Jacob Petersson – Helmi Välilä 6-2, 6-0.

I den andra semifinalen möttes:

Molly Palm – Victor Karlsson 6-0, 6-0.

Finalen spelade på söndagen mellan Jacob Petersson och Molly Palm.

Här vann Molly med 6-0, 7-5. Och fick på så sätt revansch på Jacob efter en snöplig förlust mot honom i gruppspelet, där det skilde bara två bollar.

De lite äldre spelarna spelade i klass födda 2006 – eller tidigare.

Samma som för de yngre hade man ett gruppspel som avgjordes på tid och där de två bästa i varje grupp gick till semifinal.

I första semifinalen spelade Molly Palm mot Olle Åberg, där det var många finna bolldueller och båda spelarna gav sitt yttersta, för ingen ville ju förlora. Men till slut stod Olle som segrare med siffrorna 6-3, 7-5.

I den andra semifinalen möttes Jakob Petersson och Helmi Välilä. Här vann Jakob med 6-0. 6-1. Mycket beroende på grund av sin snabbhet, där han ofta var långt ute i hörnen och plockade upp bollarna när Helmi hade pressat honom. En så kallad mänsklig ”bläckfisk.”

Finalen utkämpades mellan Olle Åberg och Jakob Petersson. En match som var jämn till att börja med, men sen började Olles lite mer tunga grundslag mala ner Jakobs försvar och han hann inte med Olles spel. Till Jakobs försvar kanske man kan säga att det var hans tredje final den dagen. Matchen slutade 6-3,6-1 till Olle.

Junior dubbeln födda 2007 – och senare.

Här utkämpades finalen mellan Ingrid Åberg/Nellie Karlsson – Isak Palm/Axel Cronholm.

Detta var en match som verkligen var sevärd, inte bara när det gällde spänningen, utan även inlevelsen i spelet. Två killar mot två tjejer.

Hos killarna var det Axel som sprang från hörn till hörn för att få tillbaka bollen och man hörde Isak skrika: ”Du tar!” Vid nät hoppade Isak fram och tillbaka för att med sin volley avgöra bollarna.

Ingrid och Nellie försökte på ett mer traditionellt sätt hålla var sin sida både framåt och bakåt.

Båda paren gjorde precis som man skall göra, att uppmuntra varandra både i med och motgång.

Till slut drog pojkarna det längsta strået och vann med 6-2, 3-6, 10-2. Men där fanns inga sura miner utan båda paren var lika glada vid prisutdelningen.

Samtidigt som ovanstående dubbel spelades, så gick finalen i dubbeln för Pojkar/Flickor födda 2006 eller tidigare. Och det var Molly Palm i par med Helmi Välilä mot Victor Karlsson och Jakob Petersson.

Detta var en dubbel som hade allt från ”olidlig” spänning till fantastiska slag och räddningar. Första sätt vann Victor och Jakob efter stabilt spel med 6-4. Men vad hände sen? Man fortsatte att kämpa men nu var det som förgjort att vinna de viktiga bollarna. För nu fick verkligen Molly och Helmi vind i seglen och vann med 6-0.

Nu väntade ett avgörande matchtiebreak först till 10 poäng. Om matchen var spännande innan, så var det inte mycket mot vad supertiebreaket var. Molly och Helmi öste på med sina grundslag från baslinjen och Victor och Jakob kände att vid nätet hörde de hemma Man följdes åt ända fram till 8-8. Grabbarna vann med 10-8.

I herrsingelfinalen (eller klubbens blå band) skulle Claes Landström och Claes Persson göra upp om vem som just nu är står högst på tronen.

I semifinalen hade Claes Landström fått en ganska enkel resa genom att besegra Magnus Johansson med 6-0, 6-2.

Claes Persson fick en ännu enklare resa till finalen, då Alex Ludvigsson blev sjuk och fick lämna W.O i semifinalen.

Claes och Claes har mötts många gånger och det märktes på spelet att de kände varandra. Kanske t o m så mycket att det smög sig in en viss nervositet, i alla fall vad de själva sa. För de tyckte inte att de kom upp i normal spelstandard.

Första set kunde gå åt vilket håll som helst, men det var Claes Persson som lyckades knyta till säcken och vinna med 7-5.

Tyvärr fick sen matchen ett antiklimax, då Claes Landström p g a en vadskada fick ge upp vid ställningen 1-2 i andra set.

I slutet av augusti väntar ett nytt klubbmästerskap utomhus.

Nu läggs inomhussäsongen till historien, för nu har klubbens spelare börjat inta det röda gruset på Lagavallen.

Relaterat till artikeln