Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanering för 2 miljoner behövs

På Holmsborgsområdet i Lagan planeras en ny gruppbostad och anpassade lägenheter, och därför krävs en sanering av området. Tekniska nämnden vill därför nu ha en upphandling av marksanering.

På Holmsborgsområdet bedrivs nu daglig verksamhet och boende i socialförvaltningens regi. Nu behöver man bygga nytt, men då det visat sig finnas föroreningar i marken kompliceras det hela.

Det är två olika föroreningar som finns på området. Dels beräknar man att omkring 1700 kvadratmeter är förorenade av DDT, sedan det för länge sedan funnits odlingar där. Dels finns det också oljetunnor nedgrävda på ett 115 kvadratmeter stort område.

Den tekniska förvaltningen kommer att söka bidrag från Länsstyrelsen, men utöver det beräknas kostnaden uppgå till omkring 2 miljoner kronor för marksanering inklusive projektering, arbete med bidragsansökan, provtagning med mera.

Tekniska nämnden har därför nu uppdragit åt sin förvaltning att anmoda för upphandling av marksaneringen.

Beslutet fattades med den förutsätttningen att erforderliga medel avsätts i budgetbeslut.