– Pohlman ondgjorde sig även över att vi har två tomma stolar i kommunen. Då ska vi komma ihåg att han själv orsakade det ena avhoppet med sin mobbing. Den andra stolen har varit tom under 2017 och det på grund av sjukdom. Inget som går att råda över, säger Krister Salomonsson, ordförande i SD Västra Kronoberg i ett uttalande.

Det var den under fullmäktigesammanträdet den 27 november i Markaryd som Joakim Pohlman och Katrin Petersson, både (S), kritiserade de två återstående SD-politikerna under den allmänpolitiska debatten.

Krister Salomonsson:

– Om vi ska prata om Markaryd och våra företrädare där så kan man kanske önska att de hade varit mer aktiva men faktum är att ingen av dem klassas som ett arbetsmiljöproblem som vissa andra gör.

Sverigedemokraterna har fyra stolar i Markaryds kommunfullmäktige. Det är idag alltså bara två av dessa som det sitter SD-politiker på.

Krister Salomonsson förklarar att Sverigedemokraternas fullmäktigeledamöter "lägger sina röster på de bästa förslagen". Han tycker inte heller att det är så konstigt att de inte lägger en egen budget, för det gör "inget mindre parti" överallt.

Katrin Petersson gjorde dessutom på måndagen en historisk tillbakablick under den allmänpolitiska debatten. Hon konstaterade att en av grundarna av SD, Gustaf Ekström, frivilligt anslöt sig till Waffen SS under kriget, och att nazisten Ekström behöll sina nazistiska åsikter fram till sin död. Katrin Petersson berättade också att när den nuvarande partiledaren för SD, Jimmie Åkesson, själv blev partimedlem, så hade partiet inte ändrat sitt partiprogram.

Krister Salomonsson svarar nu också på Katrin Peterssons anförande:

– Då kan vi passa på att även granska socialdemokratin och alla deras förehavanden och skandaler. Ska vi kalla er alla Toblerone-tjuvar och skattesmitare? Ska vi prata om rasbiologiska institut och tvångssteriliseringar? eller att ni stämplade "J" i passen under kriget? Ska vi prata om kovändningar i flyktingfrågan? Ska vi prata om skandalen i Transportstyrelsen?

Krister Salomonsson tillägger att när Socialdemokraternas partiledare gick med i sitt parti 1970, så var det innan man helt hade slutat med tvångssteriliseringar i Sverige.