Det är flera tunga namn inom Sverigedemokraterna som nu föreslår att partiet ska fatta beslut om en ny politik för public service. Enligt den motion som Sveriges Radio tagit del av vill de att en försäljning av SVT2 och Sveriges Radio P3 bör utredas. Anledningen är behovet av de kanalerna kommer att minska om Public service renodlas.

– P3 är väl kanske det yttersta exemplet på den här väldigt tydliga vänstervridningen som finns inom public service, säger säger riksdagsledamoten Josef Fransson, ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg till Sveriges Radio.

Public service ska behållas, enligt den motion som 15 av partiets distriktsordförande har ställt sig bakom, men de vill att SD ska besluta att verka för en "genomgripande reform" av Sveriges Radio och Sveriges Television.

Ett av kraven är att SD i riksdagen ska driva att den nyligen införda public service-avgiften avskaffas och att verksamheten i stället förhandlas och finansieras inom ramen för statsbudgeten.

– Det finns ingen anledning till att public service ska ha den särställning man har i dag, säger Josef Fransson till SR.