Mannens advokat Anders Bohmansson säger till TT att hans klient nekar till brott.

Den 38-årige mannen häktades vid Örebro tingsrätt och är på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt, . Han häktas även som misstänkt för människorov.

Våldtäkterna och människorovet ska ha begåtts mellan den 17 och 19 maj på olika platser i landet.

Åklagaren har tiden fram till den 21 juli på sig att väcka åtal. Till TT vill han inte uppge åldern på den kvinna/flicka som ska ha utsatts för våldtäkterna i maj.

Mannen är skriven i Kalmar kommun och häktades i slutet av maj i sin frånvaro och efterlystes internationellt. Han greps i Thailand 8 juni och fördes till Sverige på midsommarafton.

Den småländske mannen är tidigare dömd för flera grova sexualbrott.

Johan Lennestål, psykolog på Kriminalvården, mannen är farlig och att det finns hög risk att han återfaller i brott.

38-åringen kombinerar sexuell avvikelse med psykopatiska störningar, enligt Barometern.

Han dömdes till sju års fängelse 2004 för flera våldtäkter och även 2009 till åtta års fängelse för grov våldtäkt, olaga frihetsberövande och misshandel.

2009 dömdes han för att ha tagit med sig sin dåvarande flickvän och hennes två vänner på en vansinnesfärd genom Småland. De sexton timmar långa resan gick mellan Hultsfred och Linköping.

Han band flickvännens händer bakom ryggen och hotade de två andra med kniv. Vid fyra tillfällen stannade han på avskilda platser och förgrep sig på dem.