Enligt tidningen häktades mannen i sin frånvaro under fredagen, misstänkt för att ha utfört fyra grova våldtäkter i Örebro, samt ett frihetsberövande, mellan 17 och 19 maj. Mannen, som är skriven i Kalmar kommun, bedöms av en expert vara väldigt farlig.

– Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk, säger Jonas Lennestål, expert på sexuellt våld till TT.

Tidningen skriver även att mannens advokat har framfört att han nekar till anklagelserna.

Kammaråklagare Christine Chi meddelar i ett pressmeddelande att det inte finns några tecken på att mannens gärningar i den aktuella utredningar ska ha varit av överfallskaraktär mot okända offer. Gärningarna har föregåtts av en kontakt mellan gärningsman och offer, skriver Chi.

Mannen är tidigare dömd för olika typer av sexuellt våld. 2003 dömdes han till sju års fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig. Sex år senare dömdes han till åtta års fängelse efter att upprepade gånger ha våldtagit två 17-åriga flickor under en 16 timmar lång mardrömsresa mellan Hultsfred och Linköping.

Mannen beskrev i förhör hur han funderade på att mörda flickorna, för att bli dömd till livstids fängelse eftersom han inte klarade att leva i frihet.