Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sim-EM på väg att flyttas – igen

Sim-EM ser ut att flyttas igen. Den här gången till nästa år. – Det är inte möjligt att arrangera ett EM i år, säger det ungerska simförbundets ordförande Sandor Wladar till tv-kanalen M1.

EM skulle från början ha avgjorts i Budapest den 11-24 maj.

Men coronakrisen fick det europeiska simförbundet (Len) att flytta mästerskapet och satte augusti som preliminärt nytt datum.

Men nu ser inte heller den planeringen ut att hålla, skriver simsajterna swimmingworld.com och swimswam.com.

Sim-EM, som förutom simning också innehåller simhopp, konstsim och öppet vatten, var från början tänkt att bli en viktig uppladdning inför OS i Tokyo.

Det kan det fortfarande bli. OS i Tokyo flyttades ju ett år framåt i tiden till den 23 juli-8 augusti 2021.

Enligt Wladar är det mest troliga att EM nu flyttas till i maj 2021.

Len har dock inte bekräftat att EM flyttas en gång till och en talesman för förbundet säger till swimswam.com att inget beslut ännu har tagits. Tidigare i veckan beslutade Len att samtliga juniormästerskap under 2020 ställs in.

För Sarah Sjöström och de övriga i simlandslaget ser det nu inte ut att bli något långbanemästerskap under 2020. I förra veckan ställdes också SM i Halmstad in på grund av coronakrisen.

Av det som från början såg ut att bli ett mästerskapstungt år inom simningen blir förmodligen kortbane-VM i Abu Dhabi den 15-20 december det enda som återstår. Men i nuläget ser även det mästerskapet högst osäkert ut.

Göran Sundberg/TT