Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skådespelaren Svante Grundberg är död

Svante Grundberg är död. Den folkkäre skådespelaren och komikern, känd från bland annat filmerna Sällskapsresan, Göta Kanal och tv-serien Nattsudd, blev 75 år.

– Det är klart att det känns förskräckligt, säger vännen och före detta kollegan Björn Wallde till Expressen.se.

Svante Grundberg avled under söndagsmorgonen och bortgången ska ha varit plötslig, skriver Expressen vidare.

I den första Sällskapsresan-filmen gjorde han sig känd som Mjölbybon som under semestervistelsen på Kanarieöarna glömt ta bort linsskyddet från den väl använda filmkameran. En biroll vars karaktär innehöll få repliker, men som stod för ett stort humoristiskt inslag i succéfilmen om Stig-Helmer Olsson (Lasse Åberg).

I de tre Göta Kanal-filmerna spelade Svante Grundberg en annan otursförföljd karaktär i form av kanotpaddlaren som ständigt råkade ut för jobbiga missöden.

1994 var Svante Grundberg även med i komediserien "Smash" som handlade om fyra svenska tennisspelare och där Grundberg spelade den avdankade storspelaren Einar Berg. "Smash" kom att bli det stora publika genombrottet för de senare två framstående tv-personligheterna, bröderna Måns och Felix Herngren.