Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta glo på era skärmar

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Den kände regissören Jim Jarmusch är aktuell med en zombiefilm, The dead don't die. Filmen är en kritik av överkonsumtion och beroende av digital teknik. Zombierna är styrda av det missbruk de hade som levande. Jarmusch: "Jag blir rasande när jag går eller kör förbi mänskliga mobilzombier som inte ser sig för, jag vill slita telefonerna ur händerna på dem." Detsamma känner jag då jag ser de som går omkring och glor i sina telefoner och inte tycks bry sig om något annat.

Det är tragiskt att nästan alla i bussar och tåg håller på med sina telefoner. För mig är det en självklarhet att läsa böcker och tidningar när jag är på väg i färdmedel. Det är så att jag blir förvånad då jag ser någon mer läsa en bok i tåg och bussar. Kan det vara så många som inte läser böcker, något som borde vara en nödvändighet..? Om jag råkar se skärmen är det oftast något spel eller Facebook, inget vettigt.

Värst är det med dessa föräldrar som är fokuserade på sin telefon och nonchalerar sina barn, de är knappast lämpliga som föräldrar. Jag skulle aldrig komma på tanken att glo i en telefon när jag är ute och går. Hur kan man inte njuta av djur och natur och i städer av vackra fasader? Tänk vad de som är mobiltelefonmissbrukare går miste om: intressanta böcker, estetiska hus och framför allt sina barn som inte får kontakt med sina föräldrar.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel