Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guld till Anders

Åren 2009 och 2019 hänger ihop med Hyttskogens skjutbana och Älmhultsskytten Anders Petersson. Både då och i lördags kvitterade han ut SM-guldet i banskytte 300 meter på samma skjutbana.

- Det var kul. Hade det lite i bakhuvudet när vi åkte hit, roligt att det slog in, sa Anders direkt efter finalen.

Inför de tio finalskotten var Petersson en av tre skyttar med 246 poäng som skuggade ledande landslagsskytten Elin Åhlin, Bälgviken, med 247 poäng av 250 möjliga.

Elin inledde finalen med en 47-serie och föll därmed ned från pallen. I stället blev det en kamp mellan Jamie Hallenstjerna från Olofström och Anders. I avslutade skott för skott delade de ledningen efter femte, sjätte och åttonde. Jamie ledde i sjunde, innan Anders tog över i nionde och tionde.

Anders Petersson summerades till 345 poäng mot 344 för Jamie Hallensterna och 343 för trean Stefan Burchardt, Söderala.

- I grundomgången kände jag inte riktigt var skotten tog, men i mellanserien och finalen hade jag koll och läste skotten rätt. Det är mycket roligare att skjuta när man har koll, förklarar Anders som har ett par intensiva veckor framför sig.

- Redan nu i veckan avgörs Militär-NM i Danmark och sen har vi ju vårt egna Nordiska mästerskap i Kristianstad om två veckor.

I söndagens ställningsskytte fick Anders Petersson ihop 227 poäng, vilket gav en 28:e placering två pinnar från finalsträcket.

MIKAEL SVENSSON