Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-silver till Mikael

Årets Pistol-SM i de internationella grenarna på Öckerö blev lite upp-och-ned för Ljungbyskytten Mikael Nilsson. I favoritgrenarna grinade marginalerna emot, medan det i fripistol blev silver.

- Det var nära pallen i både grov, sport och standard. Har skjutit bra generellt, men tyvärr blev det några usla serier, betygsatte Mikael.

I sportpistol intog Mikael den snöpliga fjärdeplatsen, två pinnar från pallen. Överraskningen kom istället där han tog hem H3-klassen med 529 poäng. Den nollställda finalen skjuts med decimaler och där de åtta finalskyttarna får lämna efterhand.

Mikael inledde finalen starkt med fyra tior och hängde trots ett par olyckliga sexor med fram till det bara var två skyttar kvar. Längsta strået drog förre Växjöskytten Ulf Pettersson, numera i Karlshamn, med 209,1 poäng mot 208,4 dito för Nilsson.

- Jag tränar inte fripistol egentligen, men tränar mycket luftpistol och det är ganska likt utförandemässigt, förklarar Mikael den något överraskande silvermedaljen.

Även om säsongen här hemma i Sverige går mot slutet, återstår mycket för Mikael Nilsson. Militär-NM redan nästa vecka följs av Europacupfinalen i Frankrike samt militära VM senare i höst.

MIKAEL SVENSSON