Skillingaryds MK bjöd på tre finns sträckor på cirka 17 km vardera, så förarna fick verkligen ta i för att få bra tider. Stoffe Nilsson, med tillfällige kartläsaren Daniel Mörn Edorsson, slog knock på alla andra och vann till slut med en halv minuts marginal till Markus Theorin och Henrik Söderkvist.

- Äntligen fungerade min nya Subaru Impreza som den skulle, det blev 10 sekunder per sträcka och jag är helnöjd, berättade Stoffe efteråt. Felet men bränsletrycks-regulatorn från Dackefejden är tillrättat men jag fick renovera motorn så det har varit mycket i garaget, berättade Stoffe.

Mattis Olsson och Marcus Sundh var illa ute på SS2 och tvåhjulade i en sväng men annars gick det bra och det blev seger i Grupp H före Kristian Johansson från Kinds samt Thomas Grönberg från Oskarshamn.

- Det var nära på andra sträckan och då gick bilen inte riktigt bra heller, men den skall vara i ordning till SM-sprinten, berättade Mattis efteråt.

Mikael Andersson från Södra Sunnerbo och Peter Berglund från Hörby blev segrare i Grupp H, division 2, efter mycket fin körning.