Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

South Swedish Rally i Älmhult flyttas fram

SM-deltävlingen i South Swedish Rally som körs i Älmhult flyttas fram två månader.

South Swedish Rally i Älmhult brukar vanligtvis köras under Kristi himmelfärdshelgen, men coronaviruset gör att evenemanget skjuts fram.

– Att det här skulle komma kunde ingen ana, men självklart tar vi vårt ansvar för att värna om tävlande, mekaniker, funktionärer, samarbetspartner och all publik, säger tävlingsledare Patrik Persson i ett pressmeddelande.

Arbetet med årets tävling, som är den 45:e upplagan, har varit igång sedan målgången förra året. Tillsammans med partners har arrangörerna nu hittat en passande helg.

SM-deltävlingen kommer i stället att hållas med samma koncept, med start och mål i Älmhult, två månader senare den 30 juli-1 augusti.

– Den helgen har vi också möjlighet att använde de ytor som behövs för serviceplats samt start och mål.

– Vi jobbar stenhårt för det, men följer naturligtvis utvecklingen av Covid-19 med förhoppningen att rådande restriktioner har lättat till slutet av juli, säger Patrik Persson.