Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara inte på vår framtid

Över 200 personer samlades på söndagsförmiddagen för att demonstrera mot kommunens neddragningar inom skola och barnomsorg.
- Spara inte på vår framtid, var demonstranternas budskap.

Lindesberg kommun måste spara och i förslaget för nästa års budget ligger det stora besparingar på barn- och utbildningsförvaltningen. Sparkravet är fem miljoner och utöver detta har förvaltningen också fått drygt åtta miljoner mindre än tidigare att klara sig på. Verksamheterna har dessutom ett underskott i årets budget på drygt nio miljoner.

Det var när Emma Lundgren fick veta att besparingarna innebär att dottern, som går i förskoleklass, skulle få byta lärare och klassen skulle bli betydligt större som hon tog initiativ till att ordna en demonstration.

– Nu räcker det. Man kan inte spara på barnen som är vår framtid, tycker Emma som tyckte att uppslutningen kunde ha varit bättre.

– Jag hade hoppas på ännu fler.

När demonstranterna kom tillbaka till Lindeskolan fanns de socialdemokratiska politikerna Arnold Bengtsson och Irja Gustafsson på plats för att svara på frågor. De fick bland annat förklara hur de trodde att personalen inom förskolan ska kunna garantera säkerheten för barnen i de allt större grupperna och varför besparingarna har kommit så plötsligt.

I dag måndag ska Lindesbergs kommunfullmäktige fatta beslut om budgeten för nästa år.

Läs mer i måndagens NA