Snart ingår även Hanna Nilsson i Nielos trollerinummer, hon som bara var publik och väntade på godisregnet. Nu får hon vara med och trolla med flaggor och grönsaker.

Mamma Ida Nilsson går inte fri, men här är Nielo brutal och att be om någons hand får en ny innebörd. Mor och dotter belönas för sina insatser med en purjolök och en morot.

Snart ljuder en massa pruttljud från scenen, de kommer från Marina Granlund. Nej, hon besparar publiken från riktiga pruttar. Men ack vad flickan som hon berättar om kan fisa i just sagan om flickan som fes. Av Marina får publiken även lära sig att det kan finnas många olika benämningar på bröst.

Marina avlöses av tre vackert klädda dansare. Det är Usha Balasundaram, som tillsammans med sina döttrar Jennie och Sofia både visar och lär ut indisk dans. Faktum är att Usha bjuder upp alla i publiken till indisk dans efter lektionen och snart är torget fullt av rörelser som visar blommor, fjärilar och sköldpaddor.

Christer Jonasson i sin tur vet varför hundar luktar varandra där bak när de möts, den vetskapen delar han med sig av.

Familjedagen på torget avslutas av Bessman bestående av fyra kvinnor, en folklig vokalgrupp som sjunger sina berättelser. Och nu kommer det efterlängtade lördagsgodiset till alla barn.