Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan toppar med sin gädda

En 115 centimeter lång gädda som vägde 10,2 kilo är den hittills största rapporterade fisken i tävlingen Storfiskarn, som anordnas under sommaren.

Det var Stefan Håkansson som drog upp den fångsten i pelagiskt vertikalfiske. Han fick den på en Westin Twinteez skime.

En nästan lika lång gädda har David Jonsson fått, också på Twin-Teez jigg. Hans fångst mätte 110 centimeter och vägde 8,72kilo. Inte långt därefter är Robin Andersson fångst på wobbler i Kösen. Den var 107 centimeter lång och vägde 7,56 kilo. Den högg vid halv-tio-tiden en julikväll och är den största gädda som Robin någonsin fått.

Bernt Karlsson, Ljungby, fick en 97 centimeter lång gädda som vägde 9,8 kilo när han jiggfiskade efter abborre i Bolmen.

Fin abborre

Jesper Andersson har fått en fin abborre i Kösen. Den var 40 centimeter lång och vägde 840 gram. Eva-Lena Björk har fått en abborre på 33 centimeter och 680 gram vid trollingfiske i Bolmen.

I gösklassen har 6-årige Olle Redegard registrerats för en gös på 1,66 kilo, en fångst han fick när han trollingfiskade tillsammans med sin pappa.

Olika klasser

Smålänningens traditionella fisketävling har numera tre olika klasser: ungdomsklass för fiskare upp till 16 år, fritidsklass där hobbyfiskare över 16 år är välkomna att vara med, samt en sportfiskeklass som fått namnet Storfiskaren.

Till skillnad från tidigare är det tillåtet att tävla med fiskar som man fått upp i vattendrag i hela länet. Som vanligt är det gös, gädda och abborre som det gäller att få på kroken, och för fritids- och ungdomsklassen är det i vanlig ordning tyngden på fisken som man tävlar med. För sportfiskeklassen är det andra regler. Där är det den sammanlagda längden av den längsta gäddan, abborren och gösen som man får upp som man tävlar med. Tävlingen pågår en bit in i september. Senast sju dagar efter fisken infångats måste det anmälas till Ljungby Fishing ([email protected]).

Två bilder ska skickas in, en där fisken syns bredvid en måttstock och en där man visar upp fisken. När man väger den måste en våg godkänd av Sportfiskeförbundet användas. Digitalvåg och mätdekal går att införskaffa till självkostnadspris hos oss för de som inte har.

Tävlingen arrangeras i ett samarbete mellan Smålänningen, Abu Garcia och Ljungby Fishing.