Riikka Välilä har spelat på högsta nivå i 30 år och var med och tog VM-brons med Finland redan säsongen 1989/1990. I år tog hon en ny medalj i ett stort mästerskap när hon ledde Finland till OS-brons.

Att delta i ännu ett VM är något som lockar finländskan.

– Hemma-VM är ett stort mål för nästa säsong. Men det återstår fortfarande ett år till det mästerskapen. Damlandslagets första läger väntar i slutet av maj. Då klarnade det när det gäller vilken riktning landslaget ska ta, säger Välilä till YLE Sport.

Den gångna säsongen var Riikka Välilä HV71:s bästa poängplockare i SDHL med sina 47 poäng (15+32).

Samtidigt står det nu klart att OS-backen Sabrina Zollinger också blir kvar i Jönköping. Schweiziskan, som var poängbästa back i HV den gångna säsongen, har skrivit på för ett år.

– Otroligt viktigt att vi får behålla Riikka och Sabrina som kanske genomgående var våra bästa spelare förra säsongen. Det är två spelare som bidrar lika mycket offensivt som defensivt och är naturliga ledare i truppen, säger HV:s general manager Peter Ekelund till klubbens hemsida.

HV71 har inför kommande säsong värvat Jess Healy, Alexis Joyce, Claudia Kepler och Modos Felizia Wikner Zienkiewicz. HV har tidigare också förlängt kontraktet med Linnéa Andersson, Jenny Antonsson, Michelle Claesson, Sabina Eriksson, Sanni Hakala, Rosa Lindstedt och Thea Johansson.

Efter förlängningarna med Välilä och Zollinger har HV nu två till tre platser kvar att fylla till kommande säsongs SDHL-trupp.

Sabrina Zollinger har förlängt sitt avtal med HV71.

Foto Elin Elderud