Silverkongen bjöd på sju underbara specialsträckor av blandad karaktär vilket gav de flesta av de 179 startande ekipagen 63 kilometer i högsta möjliga fart.

På den inledande sträckan hände en otäck incident på ett publikfritt ställe, som kunde blivit riktigt allvarlig. En bil rullade och blev liggande på vägen och besättningen hann inte ut för att varna efterkommande bil, som körde in i den första och även fattade eld.

Robin Sandberg kom som nästa bil lyckades stanna, hoppade ur och lyckades stoppa flera efterföljande ekipage från att åka in i bilarna framför. De skadade bilarna bärgades undan och tävlingsledningen bestämde sig, klokt nog, för att ge samtliga i klassen samma tid.

”Stoffe” och ”Jeppe” var snabbast på samtliga sträckor och tog totalsegern med nästan 1,5 minuts marginal.

- Det gick fantastiskt bra idag och nu har vi nog fått till det mesta med den fortfarande nya bilen, som bara gick 18 mil SS i fjol, berättade ”Stoffe”.

Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn blev tvåa totalt före Robin Sandberg och Mathias Bengtsson. Robin och Mathias vann dock Grupp H, trots 10 transportprickar, men hade troligen varit före Grahn om de fått köra hela SS1.

- Han kör så fort och bra att jag knappt hinner med att läsa noterna, säger Mathias berömmande om sin chaufför som har mer att ge.

- Bilen är så lättkörd att jag måste vänja mig av med alla hyss som jag var tvungen att använda när jag körde Saaben, konstaterade Robin, som blir mycket farlig i SM.

Martin Lundqvist från Fagersta blev fyra totalt före Daniel Wall från Mjölby. Johan Green från Hässleholm tillsammans med Kevin Athley från Växjö, blev fyra i Grupp P trots en rejäl kris på SS5. De var några sekunder före Mattis Olsson, Gullabo och Marcus Sundh, Älmhult.

Erik Sundqvist och Max Salomonsson från Ljungby fortsätter med en imponerande framfart. I deras andra rejäla tävling vann de sin andra seger i C-förare Grupp E, nu 51 sekunder före Kjell Svensson och Anne Wiesemann från Ryd.

Henrik Levin och Ida Isaksson från Vislanda blev tvåa i Sverigeserien för Volvo Original, efter en mycket fin insats.

- Vi är jättenöjda, men ge mig fem tävlingar till så är jag nog tillbaka i gammal god form, säger Henrik, som gjorde come back i höstas.

Andreas Axelsson och Anders Karlsson från Grimslöv blev näst snabbaste B-förare i grupp H före Joakim Hansson och Fabian Källström från Grimslöv. Simon Magnusson från Älmhult drabbades av en punktering på SS2 och tappade tid men hade annars vunnit samma klass.

Bengt Johansson