– Det här är en väldigt obehaglig händelse, vi ser allvarligt på det här, säger Marita Wengelin, pressansvarig på Max.

I måndags hade Malmö FF chansen att säkra SM-guldet och vinna Fotbollsallsvenskan för 20:e gången.

Det krävdes en vinst borta mot IFK Norrköping. Flera supportrar från Malmö åkte upp till Norrköping för att se matchen på plats.

En av supportergrupperna kallar sig för Ultras Malmö. De åkte i en buss på E4 som stannade till vid Max Hamburgare på Ljungbystopp vid 13.30 i måndags.

Supportrarna ska ha varit berusade och stökiga.

– De var inne på restaurangen, men de förde oväsen och betedde sig illa och fick inte vara kvar där. Personalen körde ut dem, säger Magnus Linnell, stationsbefäl vid polisen i Ljungby.

Innan de åkte vidare med bussen till Norrköping klottrade de på ett antal bord på uteserveringen på Max och satte upp klistermärken på stolpar.

På vägen tillbaka från Norrköping, där Malmö FF hade säkrat SM-guldet, stannade bussen med samma supportrar till igen vid Max på Ljungbystopp. Klockan hade passerat 23.00 och restaurangen var stängd.

– Då kastade supportrarna stenar och andra föremål på fönsterrutorna till restaurangen. Det blev sprickor i rutorna. Dessutom klottrade de ännu mer på uteserveringen, förklarar Magnus Linnell.

Personalen på Max har gjort en polisanmälan om skadegörelse och två anmälningar om klotter mot Ultras Malmö.

På Max ser man allvarligt på händelsen.

– Vårt ansvar är att se till att det finns en säkerhet för våra gäster på restaurangen. Det här är en väldigt otrevlig händelse, men vi vill inte gå in på detaljer utan vi låter polisen utreda det här nu, klargör Marita Wengelin på Max,

Ultras Malmö var i blåsväder så sent som i september 2016. Då skrev Sydsvenskan om att Ultras Malmö hade tagit fram egna klistermärken som såldes på Malmö FF:s hemmaarena Swedbank stadion vid en match.

På två av klistermärkena stod det "Alla snutar är svin", på bilder där personer i polisuniformer bar grismasker. Ett annat klistermärke var täckt med förkortningen ACAB, All Cops Are Bastards, och två personer från filmen Léon siktade med dragna skjutvapen.

Ultras Malmö och ledningen i Malmö FF har hamnat i en del konflikter. I det här fallet gick Malmö FF:s VD Niclas Carlnén ut i Sydsvenskan och sade att Ultras Malmö inte är en MFF-organisation. Han förklarade att den här typen av klistermärken inte alls stämmer överens med vad MFF står för.