Under helgen stals aluminiumställningar från en byggarbetsplats på Hässleholmsvägen i Markaryd. Det var Markaryds takläggnings AB som drabbades. I polisanmälan uppger företaget att byggnadsställningen var värd 20 000 kronor.

Det har också skett flera dieselstölder runt om i kommunen. Natten mellan söndag och måndag slangades diesel från två lastbilar vid Ulvarydsvägen till ett värde på sammanlagt 11 000 kronor.

Samma natt skedde även en dieselstöld på Hässleholmsvägen. Tjuvarna kom då över 650 liter. Ytterligare en stöld på Ulvarydsvägen natten till tisdag – 350 liter stals från en lastbil för 4 800 kronor.

Smålänningen har tidigare pratat med branschorganisationen Svenska åkeriföretag om dieselstölderna som sker med jämna mellanrum.

Thomas Hammarström, Sveriges åkeriföretags regionchef för Småland, Öland, västra Götaland och Halland, berättade att det också råder ett stort mörkertal när det gäller dieselstölder men sa samtidigt:

”Det här är inget som vi kan göra något åt, vi kan inte göra polisens arbete. Däremot kan vi försöka påverka fordonstillverkarna att bygga in lastbilstankarna och politikerna om säkrare rastplatser”.