Sveriges nya storevenemang för ridsport togs väl emot av både aktiva och publik. Under onsdag, torsdag och fredag var det som väntat ganska lugnt på mässan men under helgen small det till, det var fullt med folk.

Det var fullsatt på läktarna både under dressyrens Grand Prix-klasser och under söndagens stora hoppklass, Jönköping Grand Prix. Målet för arrangörerna var 10 000 besökare, och det nådde man alltså.

En del hästar stördes av närheten till publiken. När ekipagen värmde upp inför klasserna gick det att komma alldeles intill.

Arenan är bra för publiken för att de kan komma så nära framridningen och sedan snabbt ta sig till tävlingsbanan. Miljön blir däremot en utmaning för hästarna som påverkas av det, vilket är en bra och viktig träning när de sedan ska tävla på internationell nivå, säger dressyrryttaren Charlotte Haid-Bondergaard, som är med i utmanartruppen till landslaget.

Men på sociala medier har det faktiskt knorrats en del. Inte över tävlingar eller vilka som kom till start. Det är maten och de långa köerna till restaurangerna som besökarna har skällt på.

Allt som allt har det varit ett lyckat arrangemang. Nu är det bara att påbörja nedräkningen inför nästa års Elmia Scandinavian Horse Show 25-29 oktober.