Det har varit ett tung U18-VM för Sverige, som på förhand siktade högt efter fjolårets silver.

I VM, som spelades i Japan, har svenskarna inte vunnit en match. Det började med förlust mot Kanada, Ryssland och USA i gruppspelet.

I kvartsfinalen väntade rivalen Finland som inledde målskyttet innan Hanna Thuvik kvitterade. Med 2.28 kvar av matchen gjorde Troja-produkten Thea Johansson 2-1 till svenskorna. Men kort därefter kvitterade finskorna som sedan kunde avgöra i förlängningen.

– Det är skitsurt. Det är aldrig kul att förlora, men de här matcherna är fan inte roliga. Man får gråten i halsen bara av att prata om det. Sättet de vinner på också, vi känner att vi har matchen, säger Thea Johansson till Jnytt.

– Vid deras mål till 2-2 anser vi i Sverige att det är offside i målgården, men det går det inte att göra så mycket åt nu. Det är tråkigt när det händer och är inte alls roligt, det suger rent ut sagt, fortsätter hon.

I Sveriges trupp fanns många spelare med anknytning till IF Troja-Ljungby. Elin Svensson och Maria Lindberg representerar föreningen nu. Dessutom var den före detta Troja-kvartetten, numera i HV71, Thea Johansson, Selina Aho, Maja Beverin och Jenny Antonsson i truppen.