Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synliga nummer från Region Kronoberg

– Med hjälp av synligt nummer får invånaren eller patienten veta vem som ringt och vi får på så sätt en effektiv och snabb kontakt, säger Mikael Johansson (M), ordförande i regionstyrelsen.

Tidigare har ”dolt nummer” i flera fall visats när patienter fått samtal från Region Kronoberg. För att det ska bli tydligt vem som ringt kommer Region Kronoberg från och med den 1 oktober att visa ett gemensamt nummer.

– De enheter eller personer som i dag visar egna nummer kommer även att göra det i fortsättningen, meddelar Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Mikael Johansson berättar att många väljer att inte svara när det ringer från dolt nummer.

– Det gör att våra medarbetare får lägga en hel del tid på att ringa upp för att få kontakt. Det i sin tur kan leda till att patienten inte inte får sin information i tid.

Vill öka tillgängligheten

Det nummer som kommer att dyka upp på skärmen är 0470-58 88 00.

För att ytterligare öka tillgängligheten och transparensen kommer respektive mottagning eller avdelning rekommenderas att i nästa steg välja ut ett gemensamt publikt nummer.

Invånare och patienter får på så sätt mer specifikt reda på vem det är som ringt och det bidrar till en ännu snabbare kontakt.

Om Region Kronobergs invånare eller patienter missar ett samtal och väljer att ringa upp så kommer de att mötas av ett gemensamt talsvar som talar om att Region Kronoberg har sökt dem.

I talsvaret uppmanas personen att ta kontakt med den enhet där den har en pågående vårdkontakt.

Om personen behöver hjälp med telefonnummer till sin vårdkontakt uppmanar Region Kronoberg att den ska ta kontakt med Regionens växel på 0470-58 80 00.