– Det är upplagt för stor dramatik där det gäller att ha koll på hur läget är i de andra matcherna, säger ex-trojanen Ted Nilsson.

Kristianstad och Troja är sedan länge klart för spel i allettan, men där bakom har det blivit en kamp mellan en kvartett om de återstående tre platserna eftersom Kallinge-Ronneby knäckte ledande Kristianstad med 3–2 i måndags.

– Jag följde matchen på webben och det var inte orättvist att Krif vann. De ville lite mer, säger Ted.

Tabelläget inför slutomgången ser ut så här:

3) Nybro, 34 poäng +8, möter Tyringe borta.

4) Vimmerby, 33 poäng +7, möter Kristianstad borta.

5) Tranås, 33 poäng +6, möter Troja hemma.

6) Kallinge/Ronneby, 31 poäng +10, möter Helsingborg borta.

– Omöjligt att spekulera i. Vad som helst kan hända och något mål hit eller dit kan få stor betydelse. Det gäller att ha koll på de övriga matcherna också, menar Ted, som svarat för sju poäng på 17 matcher efter fyra mål och tre assist.

– Jag är nöjd med säsongen, där jag missat två matcher då jag hade lite problem med höftböjen, men allt är okej nu och jag går för fullt.

Och det är ett formtoppat Tranås som kommer att ta emot Troja i Stiga Arena.

I senaste matchen blev det seger med 6–2 borta mot Vimmerby.

– Vi gjorde en kanoninsats, helt enkelt. Kan vi upprepa samma spel igen har vi goda chanser även mot Troja, trots att de är ett mer komplett lag än Vimmerby.

– I Ljungby agerade vi alldeles för passivt och tillät dem styra matchen, även om vi gjorde det ganska bra. Men hemma ska vi anfalla mer, sätta press och spela fysiskt mot deras backar vilket de inte gillar.

För Ted Nilsson, som förra säsongen representerade Mörrums GoIS, blir förstås kvällens drabbning speciell då han möter moderklubben Troja.

– Jag var med om två förluster mot Troja med Mörrum. Hemma ledde vi, men de kvitterade i slutminuten och vann sedan i förlängningen. Detta blir fjärde gången gillt.

Och Ted är optimist inför mötet mot sina gamla kamrater.

– Vi har mer att spela för och vinner med 3–2, tipsar Ted.

Under tisdagen var det förresten tårtkalas i omklädningsrummet då en annan ex-trojan, Hampus Andréen, fyllde 21 år.

– Går vi till allettan kommer jag också att bjuda laget på tårta, lovar den 23-årige anfallaren.