Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teater på arabiska i Älmhult

Utöver den redan slutsålda isdansshowen Vertical Influences med den kanadensiska gruppen Le Patin Libre bjuder Älmhults teaterförening på tre föreställningar i år - däribland Don Quiote på arabiska.

Redan nästa lördag (12 januari) framträder Le Patin Libre i Diö ishall i en show som kallats "samtida dans på is". Montreal-gruppen bjuder på konst på is och använder skridsko och glid som uttrycksmedel. Alla 150 biljetter till denna show är redan sålda.

Teaterföreningen har ytterligare tre föreställningar under våren, däribland "Don Quijote på arabiska. Det är en familjeföreställning lämplig för arabisktalande barn från 6 år, men den är också lämplig för svenska barn från 10-årsåldern. Den textas nämligen på svenska.

Föreställningen, som ges den 23 mars i Folkets hus, handlar om riddaren Don Quijote, som blir galen av all orättvisa. Han vill strida för de svaga och slåss mot skuggor och fantasier. Betjänten Sancho Panza siktar mer på belöningen, en ö där han kan bli kung.

Det är Riksteatern och Arabiska teatern som står för produktionen.

Den 27 februari ger skådespelartrion Malin Alm, Gloria Tapia och Erik Magnusson "Sällskapsrummet" på Folkets hus. Det är från början en engelsk komedi om hur man hanterar frågan att bli äldre. Handlingen är förlagd till sällskapsrummet på ett vårdhem där det pågår en maktkamp mellan de inneboende.

Vårens avslutande teaterföreställning i Älmhult blir "I mellan" - en "dancehallföreställning" om syskonskap och tillhörighet. Den ges på Folkets hus den 15 april