– Jag är egentligen inte så politisk av mig. Men jag tycker att det är jätteviktigt i en fri värld att man använder sig av sin rätt att rösta, säger Franklin Jones.

Jones kommer från North Carolina, som han själv beskriver ligga mitt i bibelbältet i USA. Men sedan 21 år bor han i Sverige.

Franklin Jones delar bilden att debatten under årets USA-val är ovanligt polariserat. Han tycker att det är för lite fokus på lösningar och för mycket smutskastning.

Han ser det inte som att han tillhör ett visst parti utan har förståelse för både Hillarys och Trumps supportrar.

– Jag förstår att människor är upprörda över situationen i Washington. Regeringen har glömt bort arbetarklassen, säger han.

Hur det kan ha gått så bra för Donald Trump har han ändå svårt att förstå.

– Framförallt är han ingen politiker och han har ingen kunskap. Men det är så mycket problem i Washington att folk tänker att det behövs någon som inte är politiker, säger Franklin Jones.

Han ser flera brister hos båda kandidaterna och tycker inte att någon av dem lyssnar på folket. Men den som får hans stöd är ändå Clinton.

– Hon har erfarenhet och har varit med mycket inom politiken. "The right man for the job is a woman" i detta fall. Men hon är ingen ängel heller och har varit inblandad i mycket dåligt också, säger Jones.

Något som präglat Franklin Jones syn på politiken är hans många år inom mediabranschen, som kameraman.

– Jag fick se ganska mycket vad som skedde bakom kameran då och att politikerna var annorlunda framför och bakom kameran. Det var mycket lögner och smutskastning, säger han.

Jones tror att Hillary kommer vinna. Men oavsett vem det blir idag ser han en risk att det blir oroligheter framöver.

– Men jag hoppas att den som vinner ändå kommer att försöka göra världen till en lite bättre plats, säger han.