SMK Örkelljunga arrangerade rallytävlingen Mini Smedsvängen, som ett försök att få igång klubben som arrangörer igen. Alla minns gamla Smedsvängen med glädje. Nu gavs två specialsträckor som kördes två gånger.

Thomas och Magnus Thelin från Uddevalla var, litet överraskande, snabbast totalt med sin Porsche 911. De var 7,8 sekunder före Kristianstads Johan Kastenman och Pernilla Larsson.

B-ekipaget Björn Borgqvist och Emma Karlsson från Olofström blev trea totalt.

Peter Holgersson och Ida Björck tog en fin tredjeplats i A-förare Trimmat och blev sexa totalt.

Thomas Karlsson och Patrik Berglund körde till sig segern i A-förare Standard, efter en mycket fin körning.

– Äntligen, sa en jätteglad Thomas efter tävlingen.

– Nu fungerade både bil och förare, för det här året har varit ett skitår. Antingen har bilen krånglat eller så har jag kört av vägen.

Gustav Lindfors från Hässleholm och Morgan Hansson från Liatorp vann C-förare Standard och var näst snabbaste bil i klass Standard.

– Det gick jättebra, vi chansade en hel del på SS1 och SS2 men det gick hem och vi är helnöjda, berättade Morgan efteråt.

Simon och Stefan Axelsson från Älmhult var ensamma i Ungdomsrally men hade en så bra tid att ett stort antal A-, B- och C-förare var efter.

Leif Carlsson och Claes-Göran Persson från Grimslöv gjorde en bra körning och blev trea i C-förare Trimmat men var 1,5 sekund från uppklassningspoäng.