– Det var ingen annan klubb som ville ta på sig värdskapet och därför tog vi chansen igen. Och det är inget vi ångrar då allt har fungerat till belåtenhet, rapporterade VSK Svanens ordförande, Per Törnkvist.

– Vi har en väl inarbetad funktionärsstab på runt 40 personer där alla vet vad de ska göra. Och alla är villiga att hjälpa till, vilket givetvis underlättar arbetet.

Svanen ställde upp med åtta åkare och var på det antalet den största klubben under helgen.

En som hade all anledning att dra på smilbanden lite extra var Tim Törnkvist, som sopade hem fyra individuella guldmedaljer.

Dessa togs i slalom, trick, hopp och kombination och på det var han förstås överlägsen i U17-klassen. Ingen skräll då Tim haft en bra säsong så här långt.

– Tim hade en lyckad helg och visade åter fin form, medgav Per Törnkvist.

Även Linus Irehed noterade fina resultat och kom tvåa i trick och kombination, medan han knep tredjeplatser i slalom och hopp.

– Lite stolpe ut för Linus även om han gjorde fina resultat, menade Per Törnkvist.

En som trivdes med att få tävla på hemmaplan var 14-åriga Ebba Oxnarp, som passade på att sätta nytt personbästa i slalom med 3,50/49/18 i utslaget.

– Tidigare hade jag klarat 2,5 boj, men nu gick det ännu bättre. Givetvis är jag glad, kommenterade Ebba, som ställde upp i U14-klassen och slutade tvåa och knep silvret.

– I tre år. Jag hängde med en kompis på en träning och tyckte det verkade roligt att man kunde åka på vattnet. Sedan dess har jag varit fast för sporten.

– Att man har bra balans, svarar Ebba, som tränar tre gånger i veckan under sommaren.

Per Törnkvist var nöjd med Ebbas framfart.

– En skräll och häftigt kört av Ebba. Ett sådant här resultat blir man extra glad över, berömde Per.

I lagtävlingen kom Svanen på en hedrande andraplats. Vann gjorde Nora, medan Gävle lade beslag på bronsplatsen.

– Det var sjätte året i följd vi knep medalj och det understryker att ungdomsverksamheten i föreningen fungerar utmärkt. Det idoga arbetet vi lägger ned bär frukt, summerade nöjde Per Törnkvist.