Två flickor var på väg till en fotbollsträning i Lidhult då en främmande man överföll den ena flickan bakifrån och antastade henne. Händelsen inträffade vid 16.30-tiden på onsdag eftermiddag.

Flickan lyckades slita sig loss från mannen och sprang sedan till en av sina fotbollstränare, som larmade polis. Flera polispatruller kallades till platsen och senare under onsdagskvällen kunde polisen spåra och gripa en misstänkt gärningsman.

– Flickan berättade att hon tidigare sett honom på Ica och via en övervakningsfilm därifrån kunde vi identifiera honom och få fram en adress, säger Henrik Johansson, inre befäl på Kronobergspolisen.

Efter en husrannsakan greps mannen, som är från Lidhultstrakten, misstänkt för sexuellt ofredande. Han överlämnades därefter till sjukvården.

– Han är kvar där, och kommer att förhöras senare, säger Henrik Johansson under måndagen då flickan hördes av en särskild barnutredare på grund av hennes låga ålder.

Den misstänkte mannen är inte tidigare känd för liknande brottslighet. Polisen har inte heller några uppgifter om att liknande fall har inträffat i Lidhult eller på andra platser i närområdet den senaste tiden.

Självklart är det så att den här typen av händelser ofta rör upp mycket känslor. Men det är värt att tänka på att det alltid känns tryggare om polisen har kunnat gripa en gärningsman och att en brottsutredning har kunnat inledas. Det är stor skillnad jämfört med om gärningsmannen inte har kunnat gripas och människor känner oro för att en sådan person är på fri fot, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen i region Syd.