Rättegången mot den 30-årige bedragaren från Ljungby inleddes i Växjö tingsrätt i onsdags och fortsätter på fredagen och på måndag.

Bedragaren ska ha lurat tre män på totalt runt 9, 5 miljoner kronor under 2016 och 2017, enligt polis och åklagare.

Ett av bedragarens offer är en 76-årig man boende i Ljungby kommun. Han ska ha överfört minst 6, 7 miljoner kronor till bedragaren.

Det började hösten 2015 då den 72-årige man som misstänks vara bedragarens medhjälpare och bedragaren kom hem till den 76-årige mannen i Ljungby.

72-åringen och 76-åringen är gamla kompisar. Bedragaren bjöd 76-åringen på whiskey. 72-åringen och 76-åringen pratade massa gamla minnen och bedragaren satt vid sidan om och lyssnade.

Några dagar senare kom bedragaren hem till mannen och ville låna 30 000 kronor.

76-åringen ringde då till 72-åringen och undrade vad han var för person och han sa att han var okej. Så han lånade ut 30 000 till bedragaren. Dessa pengar skulle han få tillbaka före jul, men det fick han inte.

Efter ett tag blev han uppringd av en annan man som uppgav att han hette Hans Torstensson och jobbade som krögare i Stockholmsområdet.

Denne Hasse Krögare, som han kallas i förhören och som egentligen var bedragarens röst, ville också låna pengar av honom för att betala av skatteskulder som han hade. Hans lovade att om han fick låna pengar skulle han få tillbaka hela summan och mer än det. Hans berättade att han hade flera miljoner på olika konton i Monaco.

Slutligen lånade han ut pengar till Hasse Krögare. Det var en hel del. Överföringarna skulle gå genom bedragaren. Han förde alltså över pengar till bedragarens konto som i sin tur skulle föra över pengarna till Hasse Krögare, som var bedragaren.

Sedan påstod bedragaren att Bandidos hade hotat honom. De hade stuckit en pistol i munnen på honom och kidnappat hans barn.

Hasse Krögare ringde då till honom och frågade om de kunde ställa upp med pengar så bedragaren kunde lösa skulden som han hade till Bandidos. 76-åringen ställde då upp med en miljon.

På hösten 2016 dömdes bedragaren till sex års fängelse. 76-åringen kom över domen och gick till polisen. De bestämde att han skulle begära ut överföringar från banken och återkomma.

Sedan ringde Hasse Krögare och sa att han inte får polisanmäla något för då skulle han inte få ut en krona från Monaco. Det ringde även en person med grov röst och sa du ska passa dig jävligt noga sedan lade han på. Efter detta ringde han till polisen i Ljungby och berättade att han skulle avvakta med anmälan mot bedragaren.

Det andra offret är en 58-årig man från Kristianstadstrakten. Totalt ska han ha överfört minst 2, 2 miljoner kronor till bedragaren.

Han säger i förhören med polisen att han lärde känna en person som kallade sig Emmanuel Angel via en kontaktsida på nätet sommaren 2014. Det skulle senare visa sig vara Ljungbybedragaren.

Denne Emmanuel påstod med tiden att han var student på Chalmers och ensam i Sverige. Hans farmor hette Agatha Angel och bodde i Italien, men hans pappa var död. Pappan och hans kompisar hade utnyttjat honom sexuellt när han var liten, sade han.

Mannen tyckte att Emmanuel var trevlig, de pratade på telefon. Snart började Emmanuel be honom om ekonomisk hjälp.

Bland annat ville han ha sex månaders förskottshyra i Göteborg där han studerade på Chalmers. Han ville ha hjälp att köpa läroböcker, mat, busskort, möbler, bidrag till elräkning och en resa till Milano.

Mannen satte in pengar på hans konto. En stor post var tre inteckningar på totalt 900 000 kronor på en vingård som "Emmanuel" sa att han skulle få ärva av sin farmor i Milano.

Mannen sålde sin sommarstuga och de pengarna gick till en kapitalförsäkring Emmanuel ville ha. Han tog lån på tre banker på totalt 900 000 kronor för att ha pengar till den så kallade inteckningen.

När han sade att pengarna var slut ville Emmanuel att han skulle gå till banken igen, men det vägrade han. Han betalar nu varje månad för de här lånen.

Samtidigt har den 58-årige mannen fortsatt att överföra pengar till "Emmanuel" när han har bett om det. Till slut kom "Emmanuel" till honom och berättade vad han egentligen heter och vem han är. Han hade med sig sin fru och sina två barn.

Men det var först när bedragaren blev häktad som mannen förstod att det inte finns någon vingård eller någon kapitalförsäkring.

Det tredje offret, en 62-årig man i Falkenberg, kom i kontakt med bedragaren via sajten QX på nätet hösten 2016.

Då kallade bedragaren sig för Oliver och gick på Chalmers. Mannen i Falkenberg tyckte att Oliver var trevlig.

Oliver berättade att han inte hade fått pengar av sin farmor i Grekland. Hon var dålig och låg på sjukhus i Grekland.

Oliver ville därför låna pengar av mannen och lovade på heder och samvete att han skulle betala tillbaka. Han kunde inte lösa ut sin boklitteratur. Han ville låna pengar och det fick han,

Mannen tyckte att han var trovärdig. Men Oliver är nu skyldig honom 650 000-700 000 kronor. Han har tagit lån för att kunna låna till Oliver.

Nu ligger han efter med de betalningarna och skulderna ligger totalt på 750 000 -800 000 kr och har hamnat hos Kronofogden på grund av detta.