Den idag 30-årige bedragaren är dömd till sex års fängelse för grovt bedrägeri för drygt 8 miljoner kronor.

Han häktades för ett par veckor misstänkt för nya bedrägerier för flera miljoner kronor som ska ha skett i Ljungby. Men redan 2011 dömdes han till skyddstillsyn för bedrägeri.

När han gifte sig i maj 2014 ska det ha varit ett antal Ljungbyföretagare på bröllopet och på festen vid Fyrverkerifabriken i Ljungby.

Bland alla gäster i kyrkan i Lagan där den dömde bedragaren gifte sig och på festen fanns det dessutom en lokal toppolitiker.

Anne Karlsson, socialdemokratiskt oppositionsråd i Ljungby sedan 2011, var nämligen där med sin man. Hon är dessutom ledamot av kommunstyrelsen och ledamot av fullmäktige.

– Det var min man som var inbjuden, jag var där som hans hustru. Min man är vaktmästare i Ljungbybostäder och han har sett bedragaren växa upp sedan han var liten grabb i ett bostadsområde i Ljungby. De har haft kontakt med varandra i alla år, berättar Anne Karlsson.

– Bedragaren har varit hemma hos oss och hälsat på. Han brukar stanna till och prata lite med oss. Vi är inte nära vänner, men han ingår i ett nätverk av bekanta och vi känner även hans hustru och svärmor, lägger hon till.

– Jag vågar inte svara på det, jag hade hört mycket om honom. Det är aldrig bra att begå brott, men jag visste inte att han var bedragare och jag var på bröllopsfesten som hustru till min man, inte som politiker. Jag är ju en del av samhället.

– Jag och min man gick tidigt från festen, vi kände inte så många. Om jag vetat att han var bedragare hade jag inte gått på bröllopet. Festen var väldigt påkostad och man undrade var han hade fått pengarna ifrån.

– I kyrkan sade prästen att bedragaren jobbade som lastbilschaufför, men förmodligen var det inte hans pengar som betalade festen. Det är förfärligt, säger Anne Karlsson.

– Nej, aldrig, det har inte varit på tal ens, slår Anne Karlsson fast.

– Vi blev förvånade båda två, vi hade inte kunnat tro att han skulle lura människor på pengar. Jag har inte sett något sådant hos honom, han är ju alltid glad, positiv och snäll, berättar Anne Karlsson.