Badplatsen i Traryd ligger på mark som ägs av Traryd Golf Resort AB, skriver förre moderate kommunpolitikern Göran O Persson, i Traryd, i en synpunkt till Markaryds kommun.

Göran O Persson klagar, via "Säg vad du tycker", på att grönytorna på Tovhultsbadet inte sköts, att det inte finns några toaletter eller omklädningsrum, samt att "hela området är i förfall". Han påpekar att detta inte är någon prydnad för den norra kommundelen.

Tre gånger

Markaryds kommuns tekniske chef, Lennart Hägelmark, förklarar att Tovhultsbadet är en kommunal officiell badplats där kommunen bedriver tillsyn tre gånger i veckan.

Tidigare år har badplatserna i kommunen gjorts i ordning till skolavslutning men sommaren i år kom tidigt, vilket enligt Hägelmark kan upplevas som om kommunen är sena med vissa åtaganden.

Bedrövligt ut

Före detta Traryds Golf Resort AB:s område ser "ganska bedrövligt ut", skriver Hägelmark. Och eftersom bolaget har gått i konkurs och "ägandeförhållanden är oklara" så kan Markaryds kommun inte använda "befintliga faciliteter".

Markaryds kommun har inte heller möjlighet att koppla på vatten till en mobil toalett. Därför är toalettfrågan ännu inte löst på Tovhultsbadet.