Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiken leds om för att skydda vattentäkt

Mellan 8 och 21 april kommer all E4-trafik att ledas om. Trafiken leds via gamla E4 mellan trafikplats Hallsjö och trafikplats Lagan. Detta påverkar trafiken i en riktning i taget. Men redan 1 april försvinner farligt gods på den aktuella sträckan.

Nu ska E4 byggas. Bygget ska ta fyra år och innebär ny motorväg förbi Ljungby, mellan Kånna och Toftaholm. Sträckan är drygt tre mil.

Inför starten meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande att man ska skydda vattentäkten Bergaåsen och för att göra det måste trafiken ledas om.

Vissa perioder måste all trafik att ledas om. Redan 1 april ska all trafik med farligt gods att ledas om och detta pågår fram till 1 november 2019. Detta gäller både i södergående och i norrgående riktning mellan trafikplats Hallsjö och trafikplats Lagan.

Men mellan 8 april fram till 21 april påverkas även all övrig trafik i en riktning i taget. Omledningarna görs via gamla E4.

Vattentäkten är känslig och förser cirka 70 000 medborgare med dagliga vatten.

– Vi kommer bland annat att bygga täta diken och sätta upp mitträcke av betong. En annan viktig del i skyddet av vattentäkten är att vi sätter upp högkapaciteträcken som klarar påkörning av tyngre fordon, uppger Anna Karlsson, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.