Klockan var 01.30 natten till i onsdags när en kvinna i 50-årsåldern i Strömsnäsbruk blev väckt av ett inbrottsförsök i bostaden.

– Hon hörde ljud från ytterdörren och gick upp. När hon tittade ut genom fönstret såg hon tre maskerade män utanför, säger Klas Persson, stationsbefäl vid polisen i Ljungby.

– Hon ringde till en kompis. När han kom körande med bil vid hennes bostad sprang alla tre männen ut i skogen, säger Klas Persson, stationsbefäl vid polisen i Ljungby.

De tre männen verkar ha försökt öppna dörren, enligt polisen. Man kunde se att handtaget till ytterdörren var böjt nedåt.

Polisen har rubricerat det som försök till inbrott, men man har inte mycket att gå på när det gäller signalement.

– Det ska ha varit en kort och två långa män och det är inte mycket till signalement. Men det var mitt i natten, det var mörkt och de var maskerade med något framför ansiktet, berättar Klas Persson.

– Det måste ha varit obehagligt för henne att bli väckt på det här viset. Det är inte ofta det sker inbrott när målsägaren är hemma ensam och vaknar upp av att någon försöker ta sig in, säger Klas Persson.

Polisen har inga spår efter några misstänkta och man ser inga mönster i tillvägagångssättet som gör att man kan misstänka några särskilda gärningsmän.