Trojas damer inledde mötet med Linköping på bortais på ett okej sätt men låg ändå under med 1-0 efter den första perioden.

– Vi var lite "slowstarters" i början av perioden men sedan blev det helt okej spel, säger Mikael Johansson, tränare i Trojas damlag och fortsätter:

– Andra perioden inleder vi inget bra alls fram till de gör 4-1 och någon minut efter, sedan samlar vi ihop oss och gör det bra igen.

Alva Solberg gjorde Trojas första mål, hennes första i damlaget och när Thea Johansson reducerade till 4-2 innan andra perioden var till ända, var det även hennes första mål.

– Kul att sprida målskyttet och framför att Thea har gjort det riktigt bra hittills under säsongen och skapat många chanser. Roligt att hon äntligen fick hitta målet, säger Johansson.

Tredje perioden blev Trojas bästa och efter 3.48 var det kvitterat för Trojas del efter mål av Linnea Johansson och Thea Johansson.

– Vi hade fler möjligheter och kunde absolut ha avgjort matchen under ordinarie tid, säger Johansson.

Istället gick matchen till en mållös förlängning innan straffar fick avgöra var bonuspoängen skulle hamna.

Linnea Johansson var den som bäst höll nerverna i styr och med en dragning kunde sätta straffläggningens enda mål.

– Skönt att vinna, speciellt sedan deras fjärde mål aldrig var över linjen men ändå dömdes som mål. Tjejerna är väl värda segern och fick utdelning för sitt tålamod i dag, säger Johansson.

Noterbart är att Trojas samtliga mål i matchen kom från spelare fostrade i den rödvita klubben.