Att Ljungbypubliken är svårflörtad vet alla.

När det har gått tungt för Troja har de varit de enda som hållit modet uppe i Sunnerbohov.

Men inte längre. Troja Support väljer att lägga ner efter ett brutet löfte från klubbens styrelse.

– Detta är olyckligt i det läge som vi är i med alla viktiga matcher framför oss och vi är ledsna att vi just nu inte kan fortsätta att stötta laget från läktaren men vi har helt enkelt inget val, skriver TS på sin hemsida.

Orsaken ska vara en sponsrad bussresa, värde 5 000 kronor, som Troja skulle stå för. Precis som de har gjort föregående säsonger.

– I gentjänst skulle vi försöka hjälpa till med olika grejer, bland annat intro och sponsorer. Sponsorer var inte lätt, men vi lyckades få ihop två stycken till ett värde av 7 000 kronor.

Troja Support hade sparat resan och planerade den nu på lördag, till Skövde.

– Vi har sugit på den här karamellen hela säsongen och skulle spara den till AllEttan så det kunde bli en riktigt bra resa.

När TS skulle stämma av med Trojastyrelsen och se till att det var grönt ljus inför lördag så kom chocken.

– Jag blev uppringd av en representant från Trojas styrelse. Det var ett mycket tråkigt samtal där vårt engagemang för Troja och det positiva vi försökt göra genom att fara runt och stötta laget blev totalt sågat. Han sa till och med att vi bidrar mer negativt än positivt på läktaren.

– Vi fick reda på att vi inte hade levt upp till "förväntningarna". Vi ifrågasattes varför vi inte var bättre och varför stödet inte var lika bra hemma som på bortaplan.

– Detta är fullständigt ofattbart att få höra från Trojas styrelse. Just nu är läget i TS att vi lägger ner allt, inte bara den planerade Skövdematchen. Vi är förbannade men framför allt otroligt besvikna på det sätt vi har blivit behandlade på.

– Det kan aldrig vara de stöttandes fel att Troja som lag och föreningen inte lockar fler att vilja engagera sig i klacken. Det kan aldrig vara deras fel, de som reser runt och lägger en stor del av sina pengar och tid på matchresor att inte fler av publiken i Ljungby vill eller vågar stötta.

– Vi känner helt enkelt att nu får det vara nog, och det gäller tills vidare. Tråkigt och tungt, hälsar TS–styrelsen.

"Inget brutet löfte"

När Smålänningen når Trojas ordförande Roger Andersson har han inte hört nyheterna. Och de där 5 000 kronorna finns tillgängliga menar han.

– Vi har 5 000 kronor avsatta för Troja Support, sen är det upp till dem om de vill ha allt nu eller över en period.

TS anser att ni har brutit ert löfte, hur ser du på det?

– Nej, vi har inte brutit något löfte. Det kan ha varit så att de skickade ett textmeddelande till en styrelsemedlem som inte har något att göra med det här, sedan har det blivit lite smalt inpå.

Och anklagelserna om att de bidrar mer negativt än positivt på matcherna?

– Nej, det stämmer inte alls. Det var jag som ringde upp och pratade med TS ordförande August Eliesson. Jag föreslog ett möte där vi kunde diskutera vidareutveckling av Troja Support och vad vi skulle kunna göra för att öka engagemanget, säger Roger.

– De få personerna som stod i klacken mot Tranås gör ett gott arbete med förutsättningarna de har. Vi vill ha en diskussion om hur vi kan göra det bästa av situationen för att få ett bättre tyck i hallen.

Blir det ett samtal till TS för att reda upp situationen så klacken inte försvinner från Sunnerbohov?

– Ja, en klack måste vi ha, avslutar Roger Andersson.