Gustaf Berling stod för en stark säsong med Halmstad 2017/2018 och belönades med spel i Allsvenskan med IK Pantern. Inför den gångna säsongen värvades han av Troja för att bära lagets offensiv, men efter en någorlunda tung säsong stod det klart att han inte skulle bli kvar i föreningen. Nu har den smörpassande forwarden hittat en ny klubbadress i norska Manglerud Star.

- Jag har inte så mycket kunskap om norsk hockey mer än att jag har hört att den ska vara lite mer offensiv än i Sverige, och det tror jag kommer passa mig bra! Det ska bli väldigt roligt och spännande att komma till Manglerud. Jag ser fram mot ett äventyr där jag får flytta till ett nytt land och en ny liga, där jag får möjligheten till att utvecklas som hockeyspelare men också som människa, säger han till klubbens hemsida.

Förra säsongen blev det 22 poäng på 36 matcher med Troja fördelat över grundserie, alletta och play-off. Manglerud har de två senaste säsongerna nått slutspel i den norska högstaligan, men åkt ut i kvartsfinalen .

- Jag har stora förväntningar på säsongen! Med laget hoppas jag vi spelar en bra och rolig hockey, går till slutspel och ser hur långt vi kan nå där. För min egen del hoppas jag mina offensiva kvalitéer kan komma till sin rätt i Manglerud så jag kan bidra med min vinnarskalle för att vinna fler matcher, skapa chanser och göra en del mål och assist.