Discovery Networks, som äger rättigheterna till kvalmatchen, och Telia ligger i konflikt och förhandlingarna har strandat parterna emellan.

– Tragiskt att se hur Telia agerar, säger Discoverys presschef Dan Panas till .

– Discovery är oresonligt, replikerar Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

LÄS MER: Hundratusentals svenskar kan bli av med Kanal 5

Enligt Discovery sviker Telia sina kunder och poängterar att Telia minsann nyligen köpte rättigheterna för Finlands högstaliga i ishockey, en affär som Sportbladet erfar kostade kring 300 miljoner kronor.

– Ändå vägrar Telia betala den i sammanhanget mikroskopiska summan som vi ber om. Då ska man också komma ihåg att Telia under de senaste fyra åren haft en prishöjning på 1000 kronor gentemot sina kunder. Man kan med fog säga att Telia väljer finsk ishockey framför svenska landslaget i fotboll och även framför damlandslaget i handboll som spelar playoff till VM i helgen, säger Dan Panas hos Discovery.

Telias Jonas Hasselberg:

– Det är Discovery som trycker oss mot gränsen för att kunna förhandla till sig en stor prishöjning. Vi är inte okej med det. De vill höja priset utan att vi får något tillbaka och det tycker inte vi är schyst, säger han.

– Otroligt tråkigt att våra kunder hamnar i kläm och vi har full förståelse för att de är besvikna. Men det är Discovery som är för hårda i förhandlingarna. Vi har dessutom ställt frågan om vi kan få till en lösning så att vi kan visa fredagens landskamp oavsett om avtalet tecknas eller inte. Men vi har inte ens fått något svar på den frågan, fortsätter Hasselberg.

Landslagsspelaren Jimmy Durmaz, proffs i franska Toulouse, är en som upprörs av konflikten, som alltså kan göra att 1,5 miljoner svenskar missar matchen.

– Jättedåligt, de måste fixa det. Att en och en halv miljon inte ska få se matchen är inte acceptabelt. Det är svenska fotbollslandslaget som ska spela, då ska man ge folket möjlighet att kolla, säger Jimmy Durmaz.

Inför fredagens match återfinns Frankrike i toppen av sexlagstabellen med 13 poäng. Sverige är tvåa med tio, en före trean Bulgarien. Övriga matcher i kvalgrupp A: Vitryssland–Bulgarien och Nederländerna–Luxemburg.