På fredagen kom domen mot den 30-årige Ljungbymannen som Han döms till fängelse i två år för grovt bedrägeri.

Orsaken till att det inte blev ett högre straff är att mannen tidigare är dömd till sex års fängelse för andra bedrägerier, vilket innebär att det totalt blir åtta år.

Växjö tingsrätt menar att det är bevisat att överföringar skett från de drabbade männens konton under de tider och med de belopp som åklagaren påstått. I vissa fall har mindre återbetalningar skett, men dessa räknas inte av i skadeståndet, då tingsrätten anser att brottet redan fullbordats vid överföringarna.

En man i 70-årsåldern från Ljungby kommun döms till 115 dagsböter och villkorlig dom för medhjälp till grovt bedrägeri. Mannen har bland annat upplåtit sitt konto för insättningar och uttag, medverkat vid telefonkontakter med de drabbade och för att han sagt till de drabbade männen att han själv fått 15 miljoner av bedragaren.

Bedragarens fru döms till åtta månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott. Svärmodern döms till 115 dagsböter och villkorlig dom även hon för grovt penningtvättsbrott.

Bägge kvinnorna har enligt Växjö tingsrätt upplåtit sina konton för insättningar och uttag samt gjort överföringar på 7,5 miljoner kronor som kommer från två av de drabbade männen.

Hustrun och svärmodern berättade under rättegången om bedragarens spelmissbruk och menade att de trodde pengarna kom från spelvinster och från prostitution.

Växjö tingsrätt konstaterar att det förekom mycket spelande och även gjorts stora insättningar som rör spel på både bedragarens och hans hustrus konton. Spelinsättningar på runt 24, 5 miljoner kronor har gjorts och vinster på nära 21 miljoner kronor.

Överföringarna på bedragarens hustrus konton har under perioden januari 2016- maj 2017 uppgått till drygt 36 miljoner kronor, varav cirka 21 miljoner flyttades från svärmoderns konto och cirka 14 miljoner från makens konto.

Pengarna flyttades ofta nattetid. Växjö tingsrätt menade att både hustrun och svärmodern måste förstått, trots spelandet, att pengarna delvis kom från brottslig verksamhet. Bland annat då maken tidigare dömts för bedrägeri.

Under rättegången erkände mannen för första gången att han har gjort sig skyldig till grovt bedrägeri.

– Jag ångrar mig oerhört mycket. Vad ska jag göra? Skadan är redan skedd, sa han då.

Bedragaren, hans fru och hans svärmor häktades i juni. Svärmodern släpptes på fri fot medan bedragaren och hans fru kommer att vara häktade tills domen vinner laga kraft. Eftersom det finns en risk för fortsatt brottslighet.

Ljungbybon Han fick sex års fängelse för att ha lurat till sig över åtta miljoner kronor. Hans fru dömdes då till villkorlig dom för penninghäleri.

Mannen överklagade domen och gick fri i väntan på att det skulle tas upp i hovrätten.

Domen i Växjö tingsrätt kan överklagas till den 6 oktober.