Under förmiddagen blev polisen kontaktad av en person som berättade att denne utsatts för bedrägeriförsök.

– Det var via telefon som målsägande blev uppringd av en person som sa att man skulle besiktiga kanalen till fläktsystemet. Man ville komma hem och göra detta och så skulle det kosta en summa, berättar Patric Fors, presstalesperson vid polisregion syd.

Personen som blev utsatt bor i Älmhults kommun men gick inte på det som bedragaren sa.

Strax efter klockan elva fick polisen ett nytt samtal, men den här gången från Ljungby kommun.

– Då var det en person som ringde och sa att man var från banken och att målsägande skulle få tillbaka en större stumma pengar. Då ber personen målsägande att ta fram sin bankdosa, men målsägande ifrågasatte bedragaren och la på, säger Patric Fors.

Polisen ser ny trend

Polisen har tagit upp en anmälan på båda händelserna och rubricerar dem som försök till bedrägeri. Dessa är bara några i raden av alla bedrägeriförsök som drabbat många personer i region syd den senaste tiden. Patric Fors berättar dock att de ser en ny trend.

– Vi har sett trenden att det börjar bli färre. Ibland har vi legat på tio, tolv om dagen och idag har vi bara tre i hela regionen. Det är betydligt mindre men det hjälper inte den som blir drabbad. Men vi håller tummarna för att det går åt rätt håll.

Relaterat till artikeln