Poolkampens sommarturné arrangeras av tidigare landslagsspelarna Anna Zdolsek och Julia Freter. De besöker badplatser och simbassänger runt om i landet för att locka fler ungdomar till sportens som enklast kan beskrivas som handboll i vattnet.

Och turnén tog alltså sitt startskott på Ringbadet i Lagan.

Första dagen dök tio ivriga ungdomar upp för att spela. Andra dagen var vädret bättre, och möjligtvis var det därför som antalet deltagare ökade. Ett tjugotal barn och ungdomar presterade fantastiskt bra och enligt arrangörerna gick det att se stora framsteg redan efter en kort stund.

"Målet med Poolkampens sommarturné är dels att hjälpa föreningar med deras rekrytering, dels att bjuda på en rolig sommaraktivitet för alla barn. Förhoppningen är att turnén kommer att bli ett uppskattat projekt så att det kan bli ett stående inslag i Poolkampens verksamhet på Svenska Simförbundet”, hälsar Anna och Julia.

”Vattenpolo är något av det roligaste som finns och vi hoppas att fler får upp ögonen för sporten här i Sverige! Gillar man vatten, bollsport och lagsporter så är vattenpolo definitivt något man borde prova på. Även vid sidan av planen har sporten öppnat många dörrar för oss, så som att spela och studera i USA, Kanada, Australien och Europa”, skriver den tidigare landslagsduon som även skickade ett tack till alla föräldrar och badvakter som hjälpte till och även Szilard Pilcz från Ljungby SS som möjliggjorde arrangemanget i Lagan.