Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Moderaterna lanserar ny logga – utan ”nya”

Moderaterna kommer att lansera en ny logga i helgen, erfar SVT. Nu kommer ordet ”nya” strykas från partilogga, enligt uppgifterna, vilket ses som ett slut på ”Reinfeldt-eran”.

I helgen har Moderaterna Sverigemöte i Karlstad. Då kommer partiet att lansera den nya loggan – som inte kommer innehålla ordet ”nya”, enligt SVT:s uppgifter.

Moderaterna lanserade ”Nya Moderatera” inför valet 2006, varefter Fredrik Reinfeldt blev statsminister.

Men ett parti kan inte kalla sig nytt hur länge som helst, menar SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein som också säger att förändringen ses som ett absolut avsked till tiden med Reinfeldt som partiledare.

– Det är en markering för att man sätter punkt för ”Reinfeldt-eran”, säger Elisabeth Marmorstein till SVT.

– Partiet har ju ägnat de senaste åren åt att distansera sig från sin mest framgångsrika partiledare, tydligast i migrationspolitiken. Men man har även distanserat sig till den del mot hans strategi, det vill säga att överge gamla ståndpunkter för att triangulera med Socialdemokraterna, säger hon.

Enligt vad SVT erfar så går Moderaterna tillbaka till en partilogga som mer liknar partiets tidigare loggor.