24-åringen, som är fostrad i Lagans AIK, berättade i början av juni att Amiens köpt loss honom.

– Ja, det stämmer, De har utnyttjat sin option för att köpa mig. Sen får vi se vad som händer. Jag vill hitta på något nytt, det sade jag också när de lånade in mig – att jag förmodligen skulle göra ett år där och sedan dra vidare. Vi får se vad som händer framåt. Men de har utnyttjat optionen, sa Krafth till Fotbollskanalen.

Sedan dess har högerbacken haft semester och bland annat besökt sin gamla hemmaplan Ringvallen i Lagan.

I nuläget är Krafth tillbaka i träning för sitt Amiens, som just nu förbereder sig inför kommande Ligue 1-säsong. Den 10 augusti väntar seriepremiär borta mot Nice men innan dess kan det hända grejer för den svenske landslagsmannen.

Den engelska tabloiden The Sun rapporterar nämligen att Premier League-laget Newcastle förbereder ett bud på högerbacken och spekulerar i ett bud på drygt tio miljoner kronor. Den nya managern Steve Bruce skulle i så fall göra sig ett riktigt kap, eftersom Amiens tidigare i somras uppges ha betalat drygt det dubbla till Bologna.

Den franska tidningen L'Equipe rapporterar också om att Newcastles vill knyta till sig Krafth. Enligt tidningen ska Newcastle ha varit på plats och sett Krafth i aktion när Amiens mötte Hull City i en träningsmatch i onsdags. L'Equipe skriver att ytterligare en klubb i Premier League samt en rysk och en turkisk klubb ska vilja värva Emil Krafth. Den franska tidningen spekulerar också i övergångssumman och tror att ett bud på drygt 50 miljoner kronor skulle kunna räcka för att köpa loss den svenske försvararen.

Återstår att se om Emil Krafth stannar i Frankrike.