Hon var initiativtagare Morgan Johanssons drömvärvning när han drog igång projektet Troja dam i fjol.

Nu är drömmen verklighet när världsstjärnan Riikka Välilä drar på sig Trojatröjan i fredagens match mot Malmö.

– Jag känner verkligen för Troja och jag är jätteglad att få representera klubben på isen och inte bara stå vid sidan om och heja, säger världsstjärnan själv.

Välilä är inne på sin fjärde säsong sedan comebacken och tillhör egentligen HV71 i SDHL, men samarbetet mellan klubbarna gör att hon kan gå mellan klubbarna under säsongen.

Något som Välilä själv har valt att skriva in i sitt kontrakt.

– Det säger ganska mycket om vem Riikka är, säger Morgan Johansson.

Riikka Välilä har ett förflutet inom Troja och är ett känt ansikte i Ljungby där hon bor tillsammans med maken Mika.

– Jag har varit med och tränar småtjejerna i klubben tidigare och maken spelade ju för Troja under karriären. Sedan spelar våra tre barn i klubben, säger hon.

Att Troja nu har startat ett damlag tycker Välilä är riktigt kul.

– Det är riktigt starkt gjort av Morgan att ta detta initiativ och börja från noll att bygga och sy ihop ett lag, säger hon.

Att damlaget dessutom fått en stark tränarduo tror hon är nyckeln till framgång.

– Väldigt många lag hade nog varit glada att få två så duktiga tränare att leda laget.

43 år ung håller Välilä samma höga klass som alltid. Hon öser in poäng i HV71 och finns alltid med när det finländska landslaget ska spela turneringar.

– Jag gör det som jag alltid brukar göra. Jag har alltid gillat att träna och så tänker jag på vad jag stoppar i mig och att jag får tillräckligt med vila, säger hon och fortsätter:

– Jag har spelat väldigt mycket hockey som barn och även om formen är en färskvara tror jag att det ligger mycket i grunden.

– Det betyder fantastiskt mycket. Det är ju en Hall of Fame-spelare som kommer till oss. Det är mäktigt. Jag hoppas att många kommer och passar på att se Riikka spela i verkligheten, säger tränare Mikael Johansson och fortsätter:

– Det här är ett bra bevis för att vårt HV-samarbete funkar och för oss räcker det bara att Riikka går in i omklädningsrummet för att det ska märkas på tjejerna i laget.

På fredag sker alltså den historiska hemmapremiären för Trojas damlag när Malmö Redhawks kommer på besök till Ljungby Arena.

Då finns världsstjärnan Riikka Välilä med på isen.