Det är vattenskidklubben Svanen som är i farten igen. Än en gång har de unga ledarna lärt barn och ungdomar att åka vattenskidor.

Ledarna den här gången har varit Victor Irehed, Tim Törnquist och Malte Gustafsson.

De har visat hur det går till när man vill prova för första gången, men också hur man kan finslipa sin teknik. För det handlar mycket om teknik när man ska åka vattenskidor, och det är en del av tjusningen tycker Tim.

– Det är roligt med tekniken. Och så gillar jag att det är en individuell sport, säger han innan det är dags att dra iväg med Måns Kristiansson i andra änden av repet.

Han är först ut att prova sjön och det blev en fin runda.

Mellan åken har ungdomarna också spelat fotboll, volleyboll och badat eftersom man bara kan åka en i taget. Det har blivit som ett slags dagläger med olika aktiviteter.

Tim och killarna berättar att när man ska lära sig åka, så gäller det att jobba stegvis och sakta men säkert lära sig mer och mer för att till slut kunna ta hela sjön utan att ramla.

En av dem som gick i vattenskidskolan den här gången, var Dafine Axinte.

– Jag gillar att bada, men det här är ännu roligare, sa hon och provade att åka på en skida innan hon sprang vidare till hopptornet för att bada.

Den som vill åka mer, kan boka tider med motorbåtsförarna. Man kan då ha med sig en egen bensindunk och åka för den bensinen.